A TaskManager megalkotásával egy olyan felhő alapú, partnereink részére szolgáltatásként nyújtandó rendszert kívántunk létrehozni, mely ötvözi az egyéni feladatvégzést a csoportos munkaszervezéssel.

A rendszer használatához csupán internet elérés és egy böngésző szükséges. Ha mindezek rendelkezésre állnak, akkor már csak a rendszerbe való azonosított bejelentkezés szükséges. Ehhez egy felhasználói azonosító és egy azonosítási folyamat tartozik: ez az alapja annak, hogy személyre szóló „kiszolgálást” kapjunk.

A TaskManager rendszer nem akar „mindent tudni”, hanem a lényegre koncentrál. Egyszerű és tiszta munkafelületet biztosít egy olyan, minden cégnél jelenlévő igényhez, miszerint kinek milyen feladatot kell végezni és mikorra, illetve hogy az adott feladatvégzésnek mi az állapota, az hogyan áll.

A rendszerben feladatok rögzítődnek olyan jellemzőkkel, mint hogy adott feladatot ki ad ki kinek, milyen határidővel, szöveges megjegyzéssel, esetenként csatolmánnyal. Külön mezőben jelölhetők azon érintettek is, akiknek közvetlenül nincs dolga a végrehajtásban, de fontos őket tájékoztatni. A feladat állapotváltozásairól minden megjelölt személy e-mailben értesítést kap. Ez az email nem csupán egy értesítő, hanem tartalmaz egy olyan linket is, amivel a dokumentum közvetlenül megnyitható.

A feladatok áttekintése is az egyszerűséget szolgálja azzal, hogy csupán a feladat-végrehajtás két metszetét nézi: az egyik a „minden feladat / saját feladat” nézet, a másik pedig a „minden dokumentum / csak aktív dokumentumok” nézet.

A rendszerhez keresési funkció is tartozik, mellyel mind a feladat-dokumentumokban, mind a csatolmányokban kereshetünk.

A feladat végrehajtása során jelezhető a készültségi fok (szövegesen és %-kal), melyhez tetszőleges számú megjegyzés készíthető automatikus dátumrögzítéssel.