Egyesített Naptár alkalmazás, melyben egy felületen jeleníthetők meg az emlékeztetők, a  naptárak, valamint a Csoportnaptár bejegyzései.

Egy naptár mind felett!


Tatai Sándor @ 2017.12.14 09:41


A mobiltelefonok naptárjainál mindig volt egy hiányérzetem. Persze ezek nagyon szép és profi naptár appok, tele rengeteg beállítási lehetőséggel. Több naptár is felvehető bennük, a szinkronizáció is hibátlanul működik. Ám egyet sem találtam, amelyik azt tudná, hogy minden naptár - jellegű bejegyzést egy alkalmazásban megjelenít. Az IOS esetében az emlékeztetők nem jelennek meg sem a gyári naptárban, sem a feltelepíthető egyéb naptárakban (pl. Goolge Calendar, Outlook). Én iPhone-t használok, engem tehát elsősorban az IOS lehetőségei érdekeltek, de Androidon sem jobb a helyzet. Cégszinten mi IBM Domino rendszert használunk, ott a PIM szinkronizációra a Traveler szolgál, amelyet viszont nem lehet Androidon a gyári appokhoz hozzárendelni, külön appokat kell hozzá telepíteni.

Felmerült így az ötlet, hogy ha nincs ilyen, hát csináljunk. Nem akartam a gyári naptár teljes funkcionalitását újra leprogramozni, mert ennek nem sok értelmét láttam volna, nekem csupán arra van szükségem, hogy egy appban jelenjen meg minden.
Továbbgondolva az ötletet, ha már csinálok egy olyan naptárat, amiben minden megjelenik, akkor miért ne mutathatná meg a munkatársak céges naptárbejegyzéseit is?
'Véletlenül' van egy Csoportnaptár nevű alkalmazásunk, ami összegyűjti a munkatársak elfoglaltságait. Rendkívül hasznos, mert azonnal látható, hogy ki mit csinál, mikor érhető el, jóval könnyebb az időpont egyeztetés, tervezés.
Viszont ez egy IBM Notes alkalmazás, mobilon egyáltalán nem érhető el, pedig ott is milyen hasznos lenne! Kerüljön hát ennek lekérdezése és megjelenítése is az appba!

A Csoportnaptárban sok módosításra nem volt szükség, csak kapott egy web service kiegészítést, ezen keresztül kérdezhetők le az adatok. Mivel a kiszolgálást WS intézi, a megoldás könnyedén implementálható más Calendar szolgáltatásokhoz is.
Elkészült tehát egy natív IOS alkalmazás Egyesített naptár (angol nevén: Unified Calendar) néven, melyben megjeleníthetők az emlékeztetők a határidő napján, a gyári naptár appban regisztrált naptárak bejegyzései, valamint a Csoportnaptár bejegyzései egyaránt. Bónuszként elkészült egy névnapok (saját) szolgáltatás is, mely az adott napra vonatkozó összes névnapot felsorolja (pl. ma, Rezső napján ünnepli névnapját Adolf, Amaranta, Csenger, Éneás, Engelbert, Erneszta, Ernő, Florentin, Karina, Lázár, Rados, Radován, Radvány, Raul, Rolf és Rudolf is. Boldog névnapot!).
Az app telepíthető minden IOS eszközre (minimum 10.0 –ás IOS verzió). Telepíthető ezen kívül Apple Watch-ra is, valamint today widgetet tartalmaz, mindkét kiegészítés az aktuális nap bejegyzéseit mutatja meg.

Content image Content image

Az appból egyelőre az IOS verzió készült el, de ha lesz rá igény, az Android verziót is elkészítjük.

Az app nem kínál tehát teljes naptár funkcionalitást mivel csak megjelenítésre használható, ám a vele szemben támasztott igényeket maradéktalanul teljesíti.
Meg nekem különben is tetszik, de én elfogult vagyok.

Jó kis app.
Egy igazi kis DRÁGASZÁG!!

Megosztás