Jónás Gábor
Ügyvezető Igazgató

3 SmartEvents funkció, amire mi sem így gondoltunk…

Aki már valaha fogott termékfejlesztésbe, majd kemény munkával és némi szerencsével eljutott addig a pontig, hogy ténylegesen használja is a célközönség a termékét, az pontosan tudja, hogy előállhat olyan helyzet, amikor a felhasználók olyan funkciókat találnak, amire maga sem gondolt. Nagyjából ez történt velünk is a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) konferenciáján.

A bevezető tükrében vélhetően senkit nem ér váratlan fordulatként, hogy a rendezvény alkalmazása a SmartEvents bérelhető konferencia applikáció rendszerünk segítségével készült el, azonban találkoztunk 3 olyan felhasználási módszerrel, ami minket is meglepett.

1. Rendszám

Egy konferencia esetében gyakran előfordul, hogy valaki kevésbé ideális helyen parkol, esetleg elállja az utat mások elől, vagy bekapcsolva felejti a lámpáját. Most sem történt ez máshogy, azonban nem a megszokott módon hangosbemondón, vagy éppen az előadások előtt jelentették be a közleményt, hanem a résztvevők kaptak egy push értesítést az alkalmazáson keresztül. Hatalmas dicséret a szervezők kreativitásának, nem gondoltuk volna, hogy erre is alkalmas lehet az app. A parkolási krízis természetesen megoldódott.


2. Műsorváltozás

Minden konferenciaszervező rémálma, hogy a mérnöki pontossággal felépített programban bármilyen változás történik. Az apró csúszások, időbeni változások még talán egyszerűbben kezelhetőek, az előadás sorrendek cserélgetése már nagyobb falat, de a rendezvényszervezői kihívások csúcsát a helyszínváltozások jelentik. Miért? Mert itt tömeget kell mozgatni. Elsőre meglepő, mégis felemelő érzés volt számunkra látni, hogy a push értesítéseket megkapva, egyszerre, egy emberként kezd el vándorolni a tömeg a másik terembe.

3. Előadások iránti érdeklődés mérhetővé válik

A SmartEvents rendszerén keresztül akár azt is nyomon lehet követni, hogy ki milyen előadáson járt, illetve hogyan értékelte az előadót. Ezenfelül, az alkalmazást megfelelően használva, lehetőség nyílik akár arra is, hogy a szervezők előre kapjanak információt arról, hogy melyik előadó nagyjából mekkora látogatószámra számíthat.
Az első két történetünk csupán apró finomság volt, a harmadik azonban jelentős mértékben könnyítheti a szervezők életét, miközben a fejlesztéskor eredetileg mi sem gondoltunk rá. Tankönyvi példa arra, hogy a legjobb ötletek a felhasználóktól jönnek menet közben.